Головна Новини HI-tech космос Зореліт Starship успішно пережив чергові випробування
commentss НОВИНИ Всі новини

Зореліт Starship успішно пережив чергові випробування

Starship успішно злетів, після чого приземлився в стороні від злітної площадки

4 вересня 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Компанія SpaceX зробила ще один крок вперед у розробці своєї ракети Starship наступного покоління, провівши друге випробування прототипу в короткому польоті за останній місяць. Про це повідомляє CNBC.

Зореліт Starship успішно пережив чергові випробування

Прототип зорельота з серійним номером 6, або SN6, злетів зі стартового майданчика на підприємстві SpaceX в Бока-Чіка, штат Техас. Він поступово піднявся приблизно на 150 метрів над землею, перш ніж знову приземлитися на бетонну площадку, яка розташована біля стартового майданчика. Льотні випробування виявилися ідентичні випробуванням прототипу SN5, проведеним SpaceX 5 серпня.

Прототипи побудовані з нержавіючої сталі і являють собою перші версії ракети Starship, яку генеральний директор SpaceX Ілон Маск представив торік. Компанія розробляє Starship з метою запуску вантажів і одночасного надсилання до 100 осіб на Місяць і Марс.

SpaceX неухильно будувала кілька прототипів одночасно на підприємстві в Бока-Чіка. У той час як парк ракет Falcon 9 і Falcon Heavy від SpaceX частково багаторазовий, мета Маска — зробити Starship повністю багаторазовим. Такі ракети будуть більше схожі на комерційний літак, з коротким часом між рейсами, де єдиною основною статтею витрат є паливо.

Після того, як в травні SpaceX запустила Starship c парою астронавтів NASA, Маск заявив, що головним пріоритетом SpaceX тепер є розробка саме Starship. Маск повідомив в електронному листі, отриманому CNBC, що програма Starship повинна прискоритися "різко і негайно".

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX розробляє плавучий космодром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини