Головна Новини HI-tech космос Знахідка вразила всіх: японці показали зразки астероїда Рюгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Знахідка вразила всіх: японці показали зразки астероїда Рюгу

Вчені знайшли серед зразків астероїдного грунту штучний об'єкт

28 грудня 2020, 11:52
Поділіться публікацією:

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) продемонструвало колекцію зразків з астероїда Рюгу в четвер після повернення зонда Hayabusa2.

Знахідка вразила всіх: японці показали зразки астероїда Рюгу

ФОТО: Space.com

Чорні гравійні зразки з Рюгу містять цілу купу дрібних осколків, зібраних з надр астероїда. На фотографії капсули C зображений штучний металевий об'єкт. JAXA пояснює, що це, можливо, алюміній з ріжка пробовідбірника зонда, який відірвався від снаряда, який використовувався для проникнення під поверхню. Зразки з камери A також були опубліковані раніше в грудні, що дає новий погляд на космічні камені.

Зазвичай космічні камені, подібні цим, збираються після того, як вони входять в атмосферу Землі зі швидкістю, що падає на поверхню. Ці зразки з Рюгу — перші в історії, які можна досліджувати, не будучи пошкодженими при вході, що є ключем до отримання чіткого уявлення і кращого розуміння цих небесних скель, згідно зі звітом NPR.

Знахідка вразила всіх: японці показали зразки астероїда Рюгу - фото 2

Як повідомляло видання "Коментарі", астронавт показав захоплююче відео Землі з космосу. Астронавт НАСА Віктор Гловер, один з чотирьох астронавтів на борту капсули SpaceX Crew Dragon, опублікував в Twitter відео приголомшливого виду Землі під час свого першого польоту в космос.

На відео Гловер сидить біля вікна, насолоджуючись видом з космосу. Астронавт, який служить пілотом і заступником командира на кораблі Crew Dragon, зазначив, що, відео не передає всієї краси, яку він побачив. Астронавти НАСА Майкл Хопкінс і Шеннон Уокер, а також японський астронавт Соїті Ногучи також є членами місії, що зветься Екіпаж-1. Це другий в історії політ космічного корабля SpaceX з екіпажем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини