Головна Новини HI-tech космос Японці розповіли про новий метод дослідження марсіанського ґрунту
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці розповіли про новий метод дослідження марсіанського ґрунту

Опинившись на Землі, марсіанський ґрунт може становити небезпеку

1 вересня 2020, 13:21
Поділіться публікацією:

Японські вчені представили інноваційний спосіб безпечного аналізу зразків з Марса за допомогою уловлювання мікроорганізмів в кристалах карбонату кальцію. Про це повідомило видання NHK World Japan.

Японці розповіли про новий метод дослідження марсіанського ґрунту

Сполучені Штати мають намір зібрати зразки ґрунту на Марсі заради вивчення потенційного життя, яке перебувало на планеті раніше. Японське агентство аерокосмічних досліджень також збирається роздобути зразки з місяця Марса Фобоса у 2029 році.

Дані зразки можуть містити невідомі раніше форми життя, які можуть спровокувати нові захворювання на Землі. Японські вчені на чолі з доцентом   Судзукі Йохей з Токійського університету представили метод доставки зразків, який допомагає уникнути цього ризику.

Група заявила, що вони використовували розчин хлориду кальцію для уловлювання модельних бактеріальних і вірусних організмів в кристалах карбонату кальцію. Вчені виявили, що організми були інактивовані протягом однієї хвилини, але при цьому вилучення та аналіз їх ДНК все ще можливі. Стерилізація за допомогою тепла або хімікатів, яка використовувалася раніше, часто ускладнює процес.

Група планує запропонувати такий метод аналізу для зразків марсіанського ґрунту. Судзукі повідомив, що це практичний метод, який дає можливість як інактивації, так і аналізу мікроорганізмів. Він упевнений, що це стане стандартною технологією дослідження Марса.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA показало унікальні знімки лавини на Марсі (ФОТО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини