Головна Новини HI-tech космос Японці почали розробку космічного супутника з дерева
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці почали розробку космічного супутника з дерева

Японці сподіваються, що дерев'яний супутник допоможе вирішити проблему космічного сміття

29 грудня 2020, 10:47
Поділіться публікацією:

Японська компанія і Університет Кіото об'єднали свої зусилля для розробки того, що, як вони сподіваються, до 2023 року стане першим у світі супутником, зробленим з дерева. Sumitomo Forestry заявила, що почала дослідження в області росту дерев і використання деревних матеріалів в космосі. Партнери почнуть експерименти з різними видами деревини в екстремальних умовах на Землі.

Японці почали розробку космічного супутника з дерева

Японці створять супутник з дерева. ФОТО: Yahoo Finance

Космічне сміття стає все більш серйозною проблемою в міру того, як в атмосферу запускається все більше супутників. Згідно із задумом, дерев'яні супутники згорять, не викидаючи в атмосферу шкідливі речовини й не обсипаючи землю уламками, коли вони падають.

"Ми дуже стурбовані тим фактом, що всі супутники, які знову входять в атмосферу Землі, згорають і створюють крихітні частинки оксиду алюмінію, які будуть плавати в верхніх шарах атмосфери протягом багатьох років", — сказав Такао Дій, професор Університету Кіото і японський астронавт в своєму інтерв'ю BBC.

Sumitomo Forestry, частина групи Sumitomo, заснованої понад 400 років тому, заявила, що буде працювати над розробкою дерев'яних матеріалів, що володіють високою стійкістю до перепадів температури та сонячного світла. Як повідомив BBC представник компанії, деревина, яку він використовує, є "секретом НДДКР".

Експерти попереджають про зростаючу загрозу падіння космічного сміття на Землю в міру того, як запускається все більше космічних апаратів і супутників. Супутники все частіше використовуються для зв'язку, телебачення, навігації та прогнозування погоди. Космічні експерти і дослідники вивчають різні варіанти видалення і зменшення кількості космічного сміття.

Як повідомляло видання "Коментарі", індійський і російський супутники дивом уникли зіткнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини