Головна Новини HI-tech космос Японці отримали зразки астероїдного грунту: що показало дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці отримали зразки астероїдного грунту: що показало дослідження

Зразки ґрунту астероїда Рюгу можуть допомогти дізнатися більше про наш Всесвіт

14 грудня 2020, 18:10
Поділіться публікацією:

Чорний піщаний пил, знайдений в капсулі, доставленій на Землю японським космічним зондом, належить далекому астероїду Рюгу, підтвердили вчені після відкриття капсули в понеділок.

Японці отримали зразки астероїдного грунту: що показало дослідження

ФОТО: Brainerd Dispatch

Відкриття відбулося через тиждень після того, як зонд "Хаябуса-2" скинув свою капсулу, яка увійшла в атмосферу, перш ніж приземлитися в австралійській пустелі. Потім вона була відправлена ​​до Японії. Японське космічне агентство (JAXA) опублікувало знімок невеликого відкладення сажі всередині металевого ящика — перша доповідь про результати безпрецедентної шестирічної місії безпілотного зонда.

За словами представників агентства, пил був виявлений у зовнішній оболонці капсули, і очікується, що при відкритті внутрішнього контейнера будуть виявлені більші зразки, але це є делікатним завданням.

"JAXA підтвердило, що зразки, отримані з астероїда Рюгу, знаходяться всередині контейнера для зразків", — йдеться в повідомленні агентства.

"Хаябуса-2" пролетів близько 300 мільйонів кілометрів від Землі, щоб зібрати зразки, які, як сподіваються вчені, можуть допомогти пролити світло на походження життя і формування Всесвіту. Зонд збирав як поверхневий пил, так і незайманий матеріал з-під поверхні.

Половина зразків "Хаябуса-2" буде передана JAXA, космічному агентству США NASA та іншим міжнародним організаціям, а інша частина буде збережена для майбутніх досліджень у міру розвитку аналітичних технологій. Але робота зонда ще не закінчена, і тепер він почне розширену місію з вивчення двох нових астероїдів.

Як повідомляло видання "Коментарі", до Землі наближається великий астероїд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини