Як виглядав новий політ дрона NASA Ingenuity на Марсі (ФОТО)

NASA розповіло про новий політ вертолітного дрона Ingenuity

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) повідомило про новий політ свого вертолітного дрона на Марсі. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Twitter.

Як стало відомо, вертолітний робот-розвідник NASA Ingenuity здійснив свій дев'ятий політ на червоній планеті. Він став найдовшим і найважчим з усіх, які здійснював дрон.

У відомстві зазначили, що вертоліт знаходився в повітрі 166,4 секунди. За цей час він подолав відстань понад 600 метрів. Швидкість польоту Ingenuity склала п'ять метрів в секунду.

Під час польоту над поверхнею червоної планети дрону-розвіднику вдалося зняти та відправити на Землю нове фото.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало нове фото з червоної планети. На фотографії зображено роботи тлі пустелі, які займатися дослідженням червоної планети. Зображення були отримані завдяки камері ровера Perserverance, що призначається для знімання крупним планом скель і деталей поверхні Марса. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що марсохід NASA надіслав на Землю нове фото з Марса. На цей момент робот дістався до своєї нової точки призначення і зміг побачити місцевість, яку називають "Сеіта". Відомо, що дана область прилягає до місця, яке раніше було озером всередині кратера. Вчені відзначили, що ровер буде займатися дослідженнями в районі "Сеіта", а потім продовжить свою подорож по червоній планеті. Детальніше про це читайте в нашій статті.