Як виглядає одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті (ФОТО)

Вчені показали зоряне скупчення, яке знаходиться на відстані близько 180 тисяч кілометрів від Землі

Космічна обсерваторія NASA/ESA Hubble показала одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті. Про це повідомляє видання Space.com.

Як стало відомо, телескоп зробив фото розсіяного зоряного скупчення, яке називається NGC 330. Дана група самосвітних небесних тіл розташована на відстані близько 180 тисяч світлових років від Землі в карликовій галактиці, яка є супутником Чумацького шляху.

Щоб створити дане зображення, фахівці використовували архівні знімки спостереження 2018 року зроблені ширококутною камерою космічною обсерваторією Hubble.

Вчені розповіли, що за допомогою цього скупчення зірок, які виступають в ролі природних лабораторій, вони в майбутньому зможуть дізнатися, як формуються та еволюціонують дані небесні тіла.

Також, астрономи відзначили, що на зображенні перехресні візерунки яскравих зірок насправді є спотворенням обладнання телескопа. Вони утворюються завдяки світлу, яке відбивається від чотирьох лопатей, що підтримують лопаті Hubble.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічна обсерваторія американського відомства NASA зафіксувала кілька гігантських галактик, які знаходяться в скупченні Персея. Вчені розповіли про те, на якій відстані ці зоряні системи знаходяться від Землі, а також показали фото. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертолітний дрон NASA здійснив черговий політ на червоній планеті. Він став найдовшим і довгим, а також найважчим польотом, який здійснював дрон. Під час перельоту робот зміг зробити нові фото і надіслати їх на Землю. Детальніше про це читайте в нашій статті.