Головна Новини HI-tech космос Як вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс (ВІДЕО)

Вчені перетворили звичайне відео, зняте марсоходом, у 3D

13 травня 2021, 16:12
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Американське управління з аеронавтики і дослідження космічного простору опублікувало на своєму Youtube-каналі відео, за допомогою якого можна "опинитися" на Марсі.

Як вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс (ВІДЕО)

Марсохід. Фото: з відкритих джерел

Марсохід NASA Perseverance, який разом із вертолітним дроном був відправлений на червону планету влітку 2020 року з метою її дослідження, зняв на камеру свого тепловізора третій політ безпілотника. Він був здійснений 25 квітня цього року.

Надалі відео, яке відзняв марсохід, відредагував вчений-візуалізатор із Лабораторії реактивного руху НАСА. Він разом зі своєю командою "зшив" фрагменти відео, а потім перепроєктував отримані відео для перегляду зображення видимого у 3D при перегляді в спеціальних стереоскопічних окулярах.

Тепер кожен, хто має у себе вдома 3D-окуляри, зможе відчути себе космонавтом на Марсі, який побачив переліт вертолітного дрона. А для тих, у яких під рукою не виявилося таких окулярів, на цьому Youtube-каналі виклали версію відео.

Для довідки: "Персеверанс" має кілька наукових інструментів для вивчення поверхні Марса. У нього є камери для знімання і два мікрофони для запису звуку. Марсохід укомплектований окремим вертолітним дроном Ingenuity, який повинен допомогти йому виявляти нові локації для вивчення. Уже вкінці минулого місяця американський марсохід вперше переробив вуглекислий газ з атмосфери Марса у кисень.

  

Нагадаємо, раніше в NASA показали, як виглядає зоряне небо з Марса, і розповіли, що марсоходом NASA на цій планеті був отриманий кисень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини