Головна Новини HI-tech космос Все готово: SpaceX збирається відправити новий екіпаж на МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Все готово: SpaceX збирається відправити новий екіпаж на МКС

Випробування статичним вогнем ракети Falcon 9 пройшло успішно, новий екіпаж готовий до запуску

12 листопада 2020, 13:26
Поділіться публікацією:

SpaceX тільки що здійснила тестовий запуск ракети, яка доставить наступний екіпаж астронавтів на Міжнародну космічну станцію в ці вихідні. Приватна космічна компанія провела 11 листопада статичне випробування своєї ракети Falcon 9 на майданчику 39A в Космічному центрі Кеннеді, який належить NASA. Тестування є одним з останніх важливих етапів перед запланованим запуском в суботу (14 листопада).

Все готово: SpaceX збирається відправити новий екіпаж на МКС

SpaceX запустить Falcon 9

Випробування, які спочатку були заплановані на вечір вівторка (10 листопада), були перенесені на 24 години, щоб SpaceX могла протестувати і замінити продувочний клапан на другому ступені ракети. В середу вдень ракета Falcon 9 прийшла в дію, коли під час передполітних випробувань з її двигунів піднявся дим. Короткочасне запалювання, відоме як випробування статичним вогнем, є стандартною частиною передпускових процедур і одним з останніх основних етапів перед стартом.

Під час випробування Falcon 9 утримується на майданчику, в той час, як її дев'ять двигунів першого ступеня ненадовго запускаються. Це дозволяє робочим командам переконатися, що всі системи працюють належним чином і що ракета готова до польоту. Незабаром після випробування SpaceX написала в Twitter, що випробування статичним вогнем пройшло успішно і що компанія планує запустити ракету в суботу.

Цей політ є 21-ою місією SpaceX в цьому році та першою довготерміновою місією, запущеною з Флориди. Очікується, що перший ступінь ракети повернеться на базу ВПС США на мисі Канаверал приблизно через 9 хвилин після старту. Якщо все піде за планом, капсула з чотирма членами екіпажу прибуде на МКС в неділю.

Як повідомляло видання "Коментарі", ураган завадив запуску розвідувального супутника США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини