Головна Новини HI-tech космос Вогняний дощ: 40 супутників Ілона Маска феєрично впали на Землю (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вогняний дощ: 40 супутників Ілона Маска феєрично впали на Землю (ВІДЕО)

Падіння 40 супутників Ілона Маска зняли на відео

11 лютого 2022, 13:29 comments1482
Поділіться публікацією:

На початку лютого SpaceX здійснила запуск 49 супутників на земну орбіту задля збільшення інтернет-мегагрупи Starlink. Однак більшість супутників не досягла точки призначення. Про це повідомляє Сегодня.

Вогняний дощ: 40 супутників Ілона Маска феєрично впали на Землю (ВІДЕО)

Падіння супутників Ілона Маска - Сегодня

Через потужну геомагнітну бурю, спричинену спалахами на Сонці, супутникам не вдалося вийти з режиму безпеки й розпочати маневри.

У Пуерто-Рико жителям далося зняти на відео падіння супутників. Видно, як у нічному небі численні уламки падають на Землю. Падіння супутників нагадує вогняний дощ.

Вчені стверджують, що це не єдиний випадок, коли людям вдалося побачити падіння супутників SpaceX. Вважається, що спалахи можна буде спостерігати ще протягом тижня.


Як повідомляли раніше "Коментарі", всього через тиждень після того, як на Землю потрапила помірна геомагнітна буря, Сонце знову продемонструвало потужні виверження. Оскільки активність на поверхні Сонця продовжує зростати, Сонце розпочало виверження, яке вразило Землю 9-10 лютого, спровокувавши ще одну геомагнітну бурю.

Викид коронної маси може спровокувати геомагнітні бурі класу G1, оскільки пік вибуху досяг категорії C3, яка вважається слабкою. Вибух на поверхні Сонця спостерігався більше трьох годин. Геомагнітна буря — це серйозне порушення магнітосфери Землі, яке виникає, коли відбувається дуже ефективний обмін енергією сонячного вітру в космічне середовище, що оточує Землю. Якщо CME стикається з Землею, це викликає геомагнітну бурю.

Геомагнітна буря класу G1 може спричинити незначний вплив на роботу супутників, електромережі можуть зазнати незначних коливань, а полярні сяйва будуть помітні в районах у високих широтах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини