Головна Новини HI-tech космос Virgin Galactic доставила перших туристів до кордону космосу
commentss НОВИНИ Всі новини

Virgin Galactic доставила перших туристів до кордону космосу

На борту космольоту перебували 80-річний британець і мати з дочкою з Антигуа та Барбуди, які виграли політ у лотереї

10 серпня 2023, 23:54
Поділіться публікацією:

Космічна компанія Virgin Galactic, заснована мільярдером Річардом Бренсоном, успішно доставила до кордону космосу свій перший екіпаж космічних туристів і повернула їх на Землю. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на трансляцію польоту на YouTube.

Virgin Galactic доставила перших туристів до кордону космосу

Virgin Galactic доставила перших туристів в космос

Пілотований космоліт SpaceShipTwo (VSS Unity) було запущено з борту двофюзеляжного літака-розгонника WhiteKnightTwo, який піднявся з космопорту "Америка" у штаті Нью-Мексико. Відстикування космольоту від носія було проведено на висоті 15 км, після чого він піднявся на висоту близько 88 км, де починається невагомість. Тривалість польоту становила 45 хвилин.

На борту перебували шість людей — головний інструктор астронавтів Virgin Galactic Бет Мозес, командир Сі Джей Старкоу, пілот Келлі Латімер і троє туристів — 80-річний колишній британський спортсмен Джон Гудвін, який страждає на хворобу Паркінсона, Кейша Шахафф та її донька Анастей, які виграли право на політ у благодійній лотереї.

Політ космольоту став кульмінацією обіцянки, даної Річардом Бренсоном майже 20 років тому — доставити туристів у космос і дати їм можливість випробувати невагомість і побачити планету Земля.

Це другий комерційний запуск до межі космосу для Virgin Galactic. 29 червня ця компанія успішно підняла і потім повернула на Землю екіпаж із шести осіб, у якому були два пілоти, двоє службовців ВПС Італії, інженер Національної дослідницької ради Італії та співробітник Virgin Galactic. Вони провели кілька хвилин у невагомості. Це була дослідницька місія – італійці провели кілька експериментів.

Річард Бренсон — британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, що включає близько 400 компаній різного профілю. Один з найбагатших жителів Великобританії зі статком понад 5 мільярдів доларів США. 11 липня 2021 року Бренсон у віці 70 років злітав до нижньої межі космосу в рамках випробувального польоту корабля своєї компанії Virgin Galactic.

Тим часом, Маляр прокоментувала "складну ситуацію" під Куп'янськом.

Байден проситиме про негайну допомогу для України.

А російська актриса заявила, що готова відправити своїх синів убивати українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини