Вертоліт NASA здійснив новий політ над поверхнею Марса: подробиці (ФОТО)

Незважаючи на складності місцевості, політ пройшов без збоїв

Вертолітний дрон американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) здійснив свій черговий політ над поверхнею Червоної планети. Про це повідомляється на офіційній сторінці Лабораторії реактивного руху NASA в соціальній мережі Twitter.

Як стало відомо, в цю суботу, робот під назвою Ingenuity успішно здійснив свій 13-й політ. Новий виліт став другим, коли дрон досліджувала регіон під назвою Південна Сейта. Раніше члени команди Ingenuity   описували його як несучий "істотний ризик", але при цьому "геологічно інтригуючий". Однак, незважаючи на складності місцевості, політ, схоже, пройшов без збоїв.

Повідомляється, що під час свого 13-го польоту вертоліт рухався зі швидкістю 3,3 метра в секунду. Під час нього робот зробив кілька фотографій місцевості. Дана розвідка допомагає в плануванні наступних кроків шестиколісний ровера NASA Perseverance.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи. Міжпланетна станція почав другу частину своєї місії. Зображення були отримані, коли апарат пролітав на близькій відстані від газового гіганта. На них можна побачити урагани, шторми і хмари на планеті. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що NASA вирішила продовжити місію дрона Ingenuity на Марсі. Спочатку передбачалося, що його місія буде завершено після п'яти випробувальних польотів, однак до теперішнього часу робот зробив вже 13 польотів. Детальніше про це читайте в нашій статті.