Головна Новини HI-tech космос Вертоліт NASA успішно висадився на Марсі: фото
commentss НОВИНИ Всі новини

Вертоліт NASA успішно висадився на Марсі: фото

У NASA підтвердили успішну посадку вертольота Ingenuity на Марсі

5 квітня 2021, 14:13
Поділіться публікацією:

Мінівертоліт Ingenuity, який належить національному управлінню США з аеронавтики й досліджень космосу — NASA, здійснив успішну посадку на Марсі. Про це агентство повідомило у своєму Twitter.

Вертоліт NASA успішно висадився на Марсі: фото

Вертоліт NASA здійснив посадку на Марсі - фото з відкритих джерел

"Приземлення вертольота MarsHelicopter підтверджено! Подорож у 293 мільйони миль — 471 мільйон кілометрів на борту NASAPersevere закінчилося останнім падінням на 10 см від живота марсохода на поверхню Марса сьогодні. Наступна віха? Пережити ніч", — йдеться в повідомленні NASA.

Вертоліт NASA успішно висадився на Марсі: фото - фото 2

Підкреслимо, що ровер Perseverance прибув на Марс 18 лютого. У польоті він перебував протягом семи місяців і за цей час прислав в агентство кілька знімків і записів з місця посадки на "червоній планеті".

Зазначимо, що раніше в NASA анонсували перший історичний політ на Марс після 11 квітня. Також у компанії повідомляли, що висота першого польоту складе 3 метри. Надалі вертоліт планують підіймати до 5 метрів. Цей апарат протягом доби повинен буде заряджатися за допомогою сонячної панелі. Під час польотів на Марсі він буде здійснювати аерофотографування місцевості навколо марсохода.

Додамо, що апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі й вагою 1,8 кг. Він оснащений двома камерами, здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в мережі припустили, як буде виглядати перше місто на Марсі, і поділилися фотографіями. Будівництво міста на Марсі планується завершити у 2100 році, а саме будівництво стартує у 2054 році. Марсіанське місто буде складатися з так званих "макробудівель", розташованих всередині скелі й з'єднаних мережею ліфтів. Пересуватися містом люди зможуть за допомогою системи поїздів і автобусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини