Головна Новини HI-tech космос Величиною з «Лондонське око»: до Землі летить астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

Величиною з «Лондонське око»: до Землі летить астероїд

Ширина астероїда складає 110 метрів

17 лютого 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

У середу, 17 лютого, повз нашу планету пролетить величезний астероїд 2021 BS3. За словами вчених, він належить до групи Атона і не є потенційно небезпечним.

Величиною з «Лондонське око»: до Землі летить астероїд

(фото з відкритих джерел)

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) попередило, що астероїд наблизиться до Землі на відстань близько 6616713 км. Це 40% відстані між Землею і Сонцем.

Відомо, що пролетить він найближче до нашої планети в 15.58 (за київським часом). За словами дослідників, ширина космічного каменю становить близько 135 метрів, тобто майже дорівнює "Лондонському оку" — колесу огляду, яке є одним з найбільших у світі. Зараз швидкість астероїда дорівнює 10,37 км в секунду або 37 331 км / ч.

In-space повідомляє, що наступна зустріч астероїда 2021 BS3 і нашої планети відбудеться 19 лютого 2030 року. У цей день він промчить на відстані приблизно 6,01 мільйона кілометрів.

Нагадаємо, що вчені, побоюючись за Землю, повз яку все частіше стали пролітати великі астероїди, запропонували варіанти, які допоможуть уберегти планету в разі загрози. Якщо до нас буде летіти небезпечний космічний камінь, експерти вирішили, що для його знищення потрібно ядерний заряд потужністю в 3 мегатонни. Якщо ж знищити його не вийде, то всі сили будуть направлені на те, щоб поміняти його траєкторію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що німецькі дослідники змогли змоделювати атлас ударних кратерів, в якому можна розглянути близько 200 ділянок Землі. У ньому також можна знайти кратер знаменитого метеорита Чікшулуб, який знищив динозаврів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини