Вчений виявив "монстра" на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA (ФОТО)

Телескоп "Спітцер" сфотографував "Годзілу"

Космічний телескоп зняв американського відомства NASA "Спітцер" зняв "Годзілу" в космосі. Про це повідомляє видання Sciencealert.

Апарат працював з 2003 по 2020 роки, але незважаючи на припинення спостережень, отримані ним дані досі вивчають астрономи. Повідомлятися, що якщо увімкнути уяву, то на одному з його знімків можна виявити відомого монстра під назвою Годзілла.

Монстра на фотографії розглянув астроном Роберт Херт із Каліфорнійського технологічного інституту. Спеціаліст є одним із тих, хто займається аналізом даних телескопа "Спітцер".

На знімку синій та зелено-блакитні кольори відображають світло, що випромінюють зірки. Зелений колір показує пил та органічні молекули, а червоний колір показує пил, нагрітий зірками або надновими.

Для довідки: яскрава область у нижньому лівому куті знімка є областю створення нових зірок під назвою W33. Вона знаходиться на відстані понад сім тисяч світлових років від нас.



Фото: ScienceAlert

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені знайшли гігантський гарбуз у сузір'ї Великого Пса. На фотографії? отриманої обсерваторією Hubble можна побачити дві співзалежні галактики. Астрономи зазначили, що об'єкт нагадує гарбуз з двома очима, що світяться, і кривою різьбленою посмішкою. Вона знаходиться на відстані понад сто мільйонів світлових років від Землі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що у роботі телескопа NASA стався збій. Наукові інструменти перевелися в безпечний режим. Інженери відомства шукають причини зламання.