Вчені зафіксували "око" в космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Відмінністю NGC 5728 від інших об'єктів того ж класу є хороша видимість

Астрономи показали зачаровує космічний об'єкт. Знімок був опублікований на офіційному сайті космічної обсерваторії Hubble.

За допомогою обладнання на космічному телескопі Hubble, вчені зафіксували галактику під назвою NGC 5728. Вона знаходиться в сузір'ї Терези на відстані близько 130 мільйонів світлових років від нашої планети.

NGC 5728 є спіральною галактикою з перемичкою. Фахівці розповіли, що також вона має неймовірну енергію і відноситься до сейфертовських галактик. Цей надзвичайно енергійний клас галактик харчується від своїх активних ядер, які відомі як активні галактичні ядра.

Вчені відзначили, що існує багато різних типів активних галактичних ядер, і тільки деякі з них є джерелом енергії для сейфертовських галактик. Відмінністю NGC 5728 від інших об'єктів того ж класу є хороша видимість. Наприклад, інші типи активних галактичних ядер такі, як квазари випромінюють настільки багато випромінювання, що майже неможливо спостерігати галактику, в якій вони знаходяться.


Фото: ESA / Hubble, A. Riess et al., J. Greene.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені показали галактики, які зіткнуться один з одним. За допомогою двох космічних телескопів американського відомства NASA фахівці спостерігають за космічними об'єктами, які зближуються із-за взаємного гравітаційного тяжіння. Зрештою ці дві галактики зіллються з зірками, газом і пилом. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Астрономи за допомогою найбільшого у світі повністю керованого радіотелескопа зробили самий чіткий знімок кратера на Місяці. Він розташований на півдні видимої сторони нашого єдиного природного супутника. Детально про це читайте в нашій статті.