Вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях (ФОТО)

Галактика Mrk 1337 знаходиться в сузір'ї Діви

Астрономи зафільмували яскраву галактику в сузір'ї Діви. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Повідомляється, що фотографію спіральної галактики під назвою Mrk 1337 вдалося отримати завдяки обладнанню потужного космічного телескопа Hubble. Ширококутна камера обладнання сфотографувала систему у широкому діапазоні довжин хвиль ультрафіолетового, видимого та інфрачервоного діапазону. Завдяки цьому знімок вийшов деталізованим.

Mrk 1337 - це спіральна галактика зі слабкою перемичкою, що, як випливає з назви, означає, що спіральні рукави походять від центральної перемички з газу та зірок. Перемички зустрічаються приблизно половині спіральних галактик, включаючи нашу галактику Чумацький Шлях.

Ці спостереження є частиною кампанії з покращення знань, наскільки швидко розширюється Всесвіт.


Фото: ESA/Hubble & NASA, A. Riess та ін.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що марсохід американського відомства NASA зробив нову фотографію на поверхні червоної планети. Робот-дослідник зробив кілька десятків знімків, які спеціалісти об'єднали в одне панорамне фото. На ньому можна побачити, в якому складному світі доводиться орієнтуватися марсоходу. Зображення розкриває більше інформації про місцевість у кратері Гейла, а також навколо нього.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що через півстоліття пошуків астрономам вдалося виявити дуже незвичайну та рідкісну зірку. Її особливістю є дуже невелика маса. За припущеннями вчених такі об'єкти могли зародитися ще до початку Всесвіту.