Вчені NASA зафіксували "гостя з кам'яного століття": як він виглядає (ФОТО)

Комета є шматком більшого небесного тіла, який можна було побачити п'ять тисяч років тому

Учені з американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показали на фото комету. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Нове дослідження за допомогою космічної обсерваторії NASA Hubble показало, що комета на цьому зображенні - ATLAS - являє собою шматок більшої комети, яку могли спостерігати п'ять тисяч років тому.

ATLAS обертається на тому ж орбітальному шляху, що і комета, яка була помічена в 1844 році. А це означає, що вони, ймовірно, є "братами" і "сестрами" батьківської комети, що розпалася ще вкінці Кам'яного віку.

"Але комета ATLAS дивна...", - зазначають у відомстві.

Вона розділилася на маленькі крижані шматочки в середині минулого року, коли перебувала далі від нашого світила ніж Земля. За словами вчених, це вперше, коли член сімейства довгоперіодичних комет розпадається перед тим, як наблизитися до нашої зірки.


Фото: NASA, ESA, Quanzhi Ye (UMD); Image Processing: Alyssa Pagan (STScI)

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA показали із космосу, як ніч перетворюється на день. Повідомляється, що така фотографія була зроблена з борту Міжнародної космічної станції, коли вона перебувала на орбіті у 423 кілометрах над південно-східним узбережжям Бразилії в Атлантичному океані у точці орбітального сходу сонця. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вертолітний дрон NASA Ingenuity зробив новий політ на Червону планету і надіслав на нашу планету кілька нових знімків. Під час нього літальний апарат подолав відстань у 450 метрів майже за три хвилини. Детальніше читайте в нашій статті.