Вчені NASA побачили "сніжинки" у космосі: як вони виглядають (ФОТО)

Скупчення сніжинки знаходиться на відстані приблизно 2,5 тисячі світлових років від Землі

Астрономи показали у космосі дивовижне скупчення зірок. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA Chandra у соціальній мережі Twitter.

Вчені розповіли, що нині космічна рентгенівська обсерваторія займається вивченням зоряного скупчення у сузір'ї Єдинорога. Цей об'єкт знаходиться на відстані приблизно двох з половиною тисяч світлових років від Землі.

Через те, що група зірок нагадує малюнок сніжинки, астрономи прозвали його "Скупчення сніжинки".

Для довідки: Зірки в NGC 2264, або "Скупчення сніжинки" є молодими. Їх вік становить лише близько 100 тисяч років. Для порівняння, вік нашого світила перевищує чотири 4,5 мільярди років.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американський мільярдер Ілон Маск розповів, коли, на його думку, людина ступить на поверхню Марса. Підприємець вважає, що це може статися вже у найближчі п'ять років, проте він зазначив, що у гіршому випадку висадка відбудеться лише у наступному десятилітті.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи змогли зафіксувати дивовижне явище у космосі. Вказана подія відбулася з відомою кометою Леонарда, яка нині назавжди відлітає з нашої Сонячної системи. За словами вчених, хвіст небесного тіла був відірваний і розділений на дві частини. Фахівці вважають, що це могло статися через вплив сонячного вітру. На отриманих знімках явище виглядає як хвіст у хвості.