Головна Новини HI-tech космос Ураган завадив запуску розвідувального супутника США
commentss НОВИНИ Всі новини

Ураган завадив запуску розвідувального супутника США

Запуск військового супутника Atlas V переносився вже декілька разів через проблеми з наземними системами та погані погодні умови

12 листопада 2020, 11:19
Поділіться публікацією:

United Launch Alliance (ULA) відкладає запуск місії Atlas V на 24 години через ураган Ета. Запуск, який спочатку планувалося провести 3 листопада, кілька разів відкладався через проблеми з наземними системами і погані погодні умови на місці запуску. Тепер команда націлена на п'ятницю (13 листопада) о 17:13. EST (22:13 за Гринвічем), повідомили офіційні особи ULA в Twitter в середу вдень.

Ураган завадив запуску розвідувального супутника США

Запуск Atlas V переноситься

Двоступенева ракета стартуватиме з космічного стартового комплексу 41 на станції ВВС США на мисі Канаверал у Флориді, несучи секретне корисне навантаження для Національного розвідувального управління, яке керує флотом шпигунських супутників уряду США.

Проблеми з обладнанням завадили Atlas почати роботу 3 листопада. Команди робітників відкотили супутник на місце інтеграції для ремонту і повернули на майданчик на наступний день. Проблема з системою заправки транспортного засобу завадила завантаженню ракети переохолодженим рідким киснем, одним з її компонентів палива. Команди були змушені зупинити зворотний відлік і усунути проблему.

Сама остання затримка сталася, коли у вівторок (10 листопада) тропічний шторм Ета знову набув статусу урагану, і його шлях міг пройти через Флориду. Вранці в середу (11 листопада) ураган Ета був знижений до рівня тропічного шторму, однак, з огляду на максимальну швидкість вітру 113 кілометрів на годину, команди вирішили, що для старту безпечніше дочекатися п'ятниці.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив в космос експериментальний супутник 6G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини