Українсько-американська ракета запустила на орбіту Землі космічний корабель (ФОТО)

Northrop Grumman успішно запустив ракету Antares, яка доставила космічний корабель Cyguns на низьку навколоземну орбіту

Космічна ракета Antares запустила на орбіту нашої планети космічний корабель. Про це повідомляється на офіційній сторінці американського відомства NASA в соціальній мережі Instagram.

Ракета-носій українсько-американського виробництва вчора, 10 серпня, була запущена з польотного центру NASA Воллопс, що в штаті Вірджинія (США).

Компанія Northrop Grumman успішно запустила ракету Antares, яка доставила космічний корабель Cyguns на низьку навколоземну орбіту. Космічний корабель доставить на Міжнародну космічну станцію 3724 кілограмів наукових і дослідницьких матеріалів, спорядження для екіпажу та транспортного обладнання. Він прибуде на космічну станцію 12 серпня, де він буде встановлений на зверненої до Землі стороні модуля Unity і буде залишатися там близько трьох місяців.

Для довідки: Розробником основної конструкції першого ступеня виступило ДП "КБ" Південне ", виготовило ДП "ВО ПМЗ" спільно з українськими підприємствами" Хартрон-АРКОС "(Харків)," Київприлад "," Хартрон-ЮКОМ "(Запоріжжя)," ЧеЗаРа "," РАПІД "(Чернігів).
У відомстві опублікували фотографії запуску космічної ракети.

Фото: NASA / Terry Zaperach / Brian Bonsteel.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що компанія Ілона Маска SpaceX планує реалізувати спільний проєкт з канадською Geometric Energy Corporation. У планах компаній вивести на орбіту нашої планети супутник, який стане першим космічним рекламним бордом. Повідомляється, що даний апарат буде кубічної форми та на одній з його сторін буде встановлено піксельний екран. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що спільна місія ESA і JAXA сфотографувала "сестру" нашої планети. Фотографія була зроблена великі плани з відстані тисячу п'ятсот сімдесят три кілометрів від небесного тіла. У цей момент космічний апарат виконував гравітаційний маневр. Детальніше про це читайте в нашій статті.