У Юпітер врізався великий невідомий об'єкт (ФОТО)

Спалах на планеті зауважив бразильський астроном

Вчені побачили, як з Юпітером зіткнувся невідомий об'єкт. Про це повідомляє видання Forbes.

Як стало відомо, 13 вересня в газовий гігант врізався невідомий об'єкт. Імовірно їм був астероїд або невелика комета. Спалах зауважив бразильський астроном на ім'я Жозе Луїс Перейра.

Як повідомило Європейське космічне агентство (ESA), на даний момент про який врізався об'єкті є не так багато інформації. Вчені зазначили, що він був великим і швидким.

Для довідки: з найбільшою планетою Сонячної системи досить часто відбуваються такі ситуації. Подібні сутички відбувалися 2009, 2010, 2012 2016 і 2018 роках.


Фото: twitter.com/esaoperations

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що астрономи зафіксували дивний об'єкт у космосі. Ним є триплет галактик, які знаходяться на відстані 400 мільйонів світлових років від Землі. Знімки були отримані за допомогою устаткування телескопа Hubble. Вчені розповіли, що дані галактики швидко утворюють нові зірки. Також на фотографії можна побачити дві зірки, які знаходяться в Чумацькому Шляху. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував, що фахівці з американського відомства NASA показали, як виглядають космічні хмари. Фотографії туманностей були показані космічним телескопом Spitzer. Такі об'єкти знаходяться в міжзоряному просторі. Зазначається, що найближча туманність знаходиться за 700 світлових років від нас. Це так далеко, що навіть якби ми могли подорожувати зі швидкістю світла, то нам би все одно знадобилося 700 років. Детальніше про це читайте в нашій статті.