Головна Новини HI-tech космос У 7 разів більше Біг-Бена: до Землі знову летить великий астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

У 7 разів більше Біг-Бена: до Землі знову летить великий астероїд

Цей астероїд не становить небезпеки

28 лютого 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

У вівторок, 2 березня, повз нашу планету пролетить астероїд 1999 RM45, діаметр якого становить 680 метрів, що в 7 разів більше Біг-Бена — годинникової вежі Вестмінстерського палацу в Лондоні.

У 7 разів більше Біг-Бена: до Землі знову летить великий астероїд

2 березня до Землі наблизиться астероїд / Fotolia / AND Inc

Представники National Aeronautics and Space Administration (NASA) говорять, що цей великий астероїд не представляє для Землі ніякої загрози, хоча деякі астрономи вважають інакше. Він наблизиться до планети на відстань 2,9 мільйона кілометрів. Пролетить він 2 березня о 21.52 (за київським часом) зі швидкістю 20 кілометрів на секунду.

Відомо, що цей космічний об'єкт був відкритий 14 вересня 1999 року і належить до групи Аполлона. Один оборот навколо Сонця він робить за 796 земних днів.

In-space повідомляє, що наступна зустріч цього астероїда і нашої планети відбудеться 5 вересня 2095 року. У цей день він промчить на відстані приблизно 5,21 мільйона кілометрів.

Нагадаємо, що дослідники побоюються за нашу планету, адже повз неї все частіше стали пролітати великі астроїди. На випадок, якщо один з них буде загрожувати Землі, вчені придумали кілька варіантів розвитку подій. Один з них полягає в тому, щоб знищити космічний камінь ядерним зарядом потужністю в 3 мегатонни. Якщо ж реалізувати план не вийде, тоді всі сили будуть направлені на те, щоб поміняти траєкторію небезпечного астероїда.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що група міжнародних дослідників заявила, що в недалекому майбутньому на нашій планеті буде дефіцит життєво важливого ресурсу — фосфору. Якщо не вживати ніяких заходів, то людству загрожуватиме голод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини