Головна Новини HI-tech космос Технічний прорив: Україна планує запустити супутник в космос - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Технічний прорив: Україна планує запустити супутник в космос - подробиці

Супутник українського виробництва буде запущено на орбіту до кінця 2021-го року

2 лютого 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Україна запустить в космос супутник власного виробництва — "Січ 2-30 (2-1)". Дану інформацію повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на своїй Facebook-сторінці.

Технічний прорив: Україна планує запустити супутник в космос - подробиці

Україна планує запустити супутник в космос - коли відбудеться запуск. Фото: zn.ua

Точної дати запуску ще немає, проте зазначається, що український супутник побачить космос до кінця цього року. Таке рішення було прийняте на нараді з приводу створення українських космічних апаратів дистанційного зондування Землі.

До того ж Олег Уруський повідомив, що в Україні достатньо науково-технічного потенціалу, щоб успішно запустити  "Січ 2-30 (2-1)" та створювати подібні проекти й надалі.

Супутник не даремно хочуть запустити саме в цьому році, адже у 2021-му Україна святкуватиме 30-річчя своєї Незалежності.

"Наявність подібних космічних апаратів не тільки буде сприяти вирішенню широкого спектра завдань, як в інтересах економіки, так і силових структур, а й дозволить заощадити бюджетні кошти, які сьогодні витрачаються на закупівлю послуг подібними апаратами за кордоном" -  підсумував Олег Уруський.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, до чого готується бізнес в Україні. Ця сфера у прийдешньому місяці не дає позитивних прогнозів. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України, який традиційно оприлюднив дані про індекс очікувань ділової активності. Подробиці прогнозу читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що фінансові експерти повідомили, що очікувати від курсу гривні найближчим часом. На думку спеціалістів, гривня залишиться стабільною найближчі два-три місяці. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vasya

2 лютого 2021, 12:20

А Зеля в курсе, что спутник находится в России и за него не заплачена до сих пор куча денег? Он как бы в залоге за долги?


Новини