Головна Новини HI-tech космос США і Японія посилять протиповітряну оборону за допомогою інноваційних супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

США і Японія посилять протиповітряну оборону за допомогою інноваційних супутників

США і Японія захистять свій повітряний простір за допомогою сотень мініатюрних супутників спостереження

19 серпня 2020, 21:07
Поділіться публікацією:

Японія і США планують розгорнути мережу невеликих супутників на низькій навколоземній орбіті для виявлення та відстеження ракет наступного покоління, що розробляються для обходу існуючих систем захисту. Очікується, що проект буде коштувати більше 9 мільярдів доларів і буде запущений до середини 2020-х років. Про це повідомляє видання Nikkei.

США і Японія посилять протиповітряну оборону за допомогою інноваційних супутників

Китай, Росія і Північна Корея розробляють нову зброю, призначену для обходу протиракетного щита США і Японії. Китай і Росія розвивають гіперзвукові ракети, які літають з великою швидкістю на малих висотах. Північна Корея експериментує з ракетами, які можуть змінювати свою траєкторію.

Оскільки нинішня супутникова мережа працює на висоті 36 000 км, їм буде складно виявити ці нові ракети. Наземні радари теж не в повній мірі впораються з цим завданням. Це викликало побоювання, що протиракетна оборона буде виведена з ладу, що зведе нанівець ефект стримування проти ворожих країн.

Для вирішення цієї проблеми США планують запускати низькоорбітальні супутники на висотах від 300 до 1000 км. Вашингтон планує запустити більше 1000 мініатюрних супутників спостереження, 200 з яких оснащені тепловими інфрачервоними датчиками, призначеними для протиракетної оборони.

Японія планує приєднатися до проекту, ймовірно, шляхом співпраці в розробці сенсорів і мініатюризації супутників. Токіо розгляне можливість взяти на себе частину відповідальності за створення мережі супутників навколо Японії, а також певні витрати.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайський автовиробник почне створювати космічні супутники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини