SpaceX запустить космічний апарат до загадкового супутника Юпітера (ВІДЕО)

За припущеннями вчених це небесне тіло може бути придатним для життя

Компанія відомого підприємця Ілона Маска SpaceX запустить космічний апарат до орбіти супутника планети Юпітер. Про це повідомляється на офіційному сайті американського відомства NASA.

SpaceX отримала контракт із запуску першої місії NASA до загадкового супутника планети Юпітер - Європа.

За припущеннями вчених це небесне тіло може бути придатним для життя завдяки теплому океану, який захований під шаром льоду.

Повідомляється, що місія Europa Clipper буде запущена в жовтні 2024 року на ракеті Falcon Heavy зі стартового комплексу 39A Космічного центру НАСА ім. Кеннеді у Флориді. Загальна сума контракту на послуги із запуску становить близько 178 мільйонів доларів.

Europa Clipper буде проводити детальний огляд Європи з використанням складного набору наукових інструментів, для того, щоб з'ясувати, чи є на цьому космічному об'єкті умови, які підходять для життя. Ключові завдання місії - це створення фотографій поверхні Європи з високою роздільною здатністю, визначення її складу, пошук ознак недавньої або триваючої геологічної активності, вимірювання товщини крижаної оболонки Місяця, пошук підземних озер і визначення глибини та солоності океану.


Відео: VideoFromSpace.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA показали, як виглядають полярні сяйва на Юпітері. Повідомляється, що дана планета є єдиною з чотирьох планет-гігантів з полярними сяйвами, яка випускає рентген-промені. Вчені об'єднали дані отримані з різних космічних апаратів, щоб отримати зображення цього явища. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені NASA Показали, як виглядають дрейфують марсіанські хмари. Фахівці зафіксували їх над сейсмометром під куполом, який відомий, як SEIS. Він був створений компанією Lockheed Martin Space в Денвері, США. Детальніше про це читайте в нашій статті.