Головна Новини HI-tech космос SpaceX Ілона Маска запланувала рекордну кількість запусків на 2022 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX Ілона Маска запланувала рекордну кількість запусків на 2022 рік

У 2021 році компанія Ілона Маска SpaceX побила власний щорічний рекорд з орбітальних запусків

29 січня 2022, 05:05
Поділіться публікацією:

За даними NASA, приватна компанія планує запустити 52 місії цього року. "Це неймовірний темп", — сказала Сандра Магнус із консультативної ради NASA з аерокосмічної безпеки (ASAP). У 2021 році SpaceX успішно провела 31 запуск, чим побила рекорд у 26 запусків у 2020 році. У 2022 році вона вже провела три успішні запуски Falcon 9 і ще два заплановані до кінця місяця. На додачу до запусків Falcon 9, SpaceX також має кілька ракет Falcon Heavy, запуск яких запланований на 2022 рік.

SpaceX Ілона Маска запланувала рекордну кількість запусків на 2022 рік

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

Магнус не уточнила, чи включають 52 заплановані запуски випробувальні польоти прототипів ракет Starship. Ані ASAP, ані SpaceX не відповіли на запити CNBC. Ключовим фактором успіху SpaceX стала її здатність повторно використати свої ракети Falcon 9 та Falcon Heavy, приземлюючи ракетні прискорювачі та відновлюючи носову частину після запуску. Керівництво компанії заявило, що повторне використання ракет дозволяє знизити вартість запусків до $30 млн. кожен із звичайної вартості в $60–90 млн.

Нагадаємо, що за останню добу Ілон Маск втратив 24,5 мільярда доларів, а акції його компанії Tesla обвалилися на 11%. Таким чином, Маск за день втратив 10% свого стану. Про це свідчать дані статистики Forbes Real-Time. Наприкінці закриття торгів фондового ринку в четвер, 27 січня, акції компанії Tesla впали на 11,55% — до 829,1 долара за акцію. Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що американський фондовий ринок падає на тлі очікувань посилення кредитно-грошової політики Федеральної резервної системи США. З 14 до 21 січня відбулося стрімке падіння акцій на ринку Сполучених Штатів Америки. Це було наслідком рішення Федеральної резервної системи підвищення облікової ставки на 50 пунктів у березні. Реакцією інвесторів стало падіння акцій майже всіх підприємств країни. Тож за тиждень капітал мільярдерів США одразу обвалився. Тоді Ілон Маск втратив 23,9 мільярда доларів. І, схоже, це стає тенденцією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини