Головна Новини HI-tech космос Селфі з орбіти Марса: китайський космічний апарат надіслав на Землю захопливі кадри (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Селфі з орбіти Марса: китайський космічний апарат надіслав на Землю захопливі кадри (ВІДЕО)

Китайський орбітальний апарат Марса відзначає місячний Новий рік фантастичним відео з селфі-палки Surprise

1 лютого 2022, 17:29
Поділіться публікацією:








Цього місяця китайський орбітальний апарат Марса Tianwen-1 вразив світ, показавши, що він запустив на орбіту невелику камеру, щоб зробити "селфі" над Червоною планетою. Тепер апарат знову здивував світ. Космічний корабель оснащений камерою на кінці висувної руки, показав кадри, де він мчить по поверхні Марса. Про це повідомляє IFLS.

Селфі з орбіти Марса: китайський космічний апарат надіслав на Землю захопливі кадри (ВІДЕО)

Знімок показує крупним планом Tianwen 1 над північним полюсом Марса - CNSA

Випуск відео запланований на місячний Новий рік, який відзначають сьогодні ввечері в багатьох країнах Східної та Південно-Східної Азії, які використовують місячний календар.

Відео, опубліковане в китайській соціальній мережі Weixin (WeChat) китайським національним космічним управлінням, показує, як орбітальний апарат рухається по темному небу, налаштовує свою сонячну панель, а потім несподівано поверхня Марса з’являється в полі зору, і ми розуміємо, що він летить всього за кілька сотень кілометрів над Червоною планетою, її Північний полюс і льодовики добре видно на тлі червоного навколишнього ґрунту.


Палиця для селфі має довжину 1,6 метра (5,25 футів) і використовується для моніторингу інструментів орбітального апарату, а тепер, що важливо, для створення неймовірних селфі.

Tianwen-1 був  запущений до Марса  в липні 2020 року разом із марсоходом NASA Perseverance і першою місією Об’єднаних Арабських Еміратів на Марс, Hope. Орбітальна частина місії вивчає геологію та слабке магнітне поле Червоної планети, а марсохід Zhurong увійшов в історію, коли Китай став другою країною, яка успішно посадила марсохід на Марс. 

На сьогоднішній день шестиколісний ровер пропрацював 255 марсіанських днів і пройшов загальну відстань 1524 метри (5000 футів). 

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені NASA виявили загадкові візерунки на Марсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини