Що відправить NASA на зворотний бік Місяця

NASA відправить кілька комплектів обладнання на супутник Землі

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планує відправити обладнання на зворотний бік Місяця. Про це повідомляється на сайті відомства.

Як стало відомо, у відомстві хочуть відправити кілька комплектів обладнання для досліджень, які будуть стосуватися теплових потоків, електричної провідності надр і магнітного поля єдиного супутника Землі. Також будуть відправлені два сейсмографи, за допомогою яких вчені будуть спостерігати за місячною сейсмічною активністю.

Відомство вже визначилося із вибором устаткування:

• Комплект під назвою Lunar Vertex буде складатися із ровера і посадкового модуля. Апарат проведе дослідження магнітного поля в області Рейнер Гамма.

Ще два комплекти обладнання будуть відправлені на зворотний бік Місяця до кратера Шредінгер.

• Farside Seismic Suite містити два сейсмографи, які допоможуть визначити тектонічну активність зворотної сторони супутника.

• LITMS міститиме бур і зонд, за допомогою яких вчені планують досліджувати теплові потоки та електричну провідність надр у районі цього кратера.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай здійснить пілотований космічний політ 17 червня. Він стане для Китаю першим за останні п'ять років. Астронавти будуть знаходитися в модулі космічної станції протягом трьох місяців. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA побудує телескоп, який буде "полювати" за астероїдами. Відомство продемонструвало рендери майбутнього апарату і розповіло про їхні характеристики. Деталі - у нашій статті.