Головна Новини HI-tech космос Просто неймовірно: місячні насінини успішно пустили коріння на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Просто неймовірно: місячні насінини успішно пустили коріння на Землі

Насіння провело в космосі 23 дні, перш ніж бути вирощеним на Землі

4 січня 2021, 15:37
Поділіться публікацією:

За даними Science Daily в понеділок, деякі з 40 грамів насіння рису, які вчинили подорож на Місяць (туди й назад), проросли й готові до подальших досліджень.

Просто неймовірно: місячні насінини успішно пустили коріння на Землі

Місячні зерна проросли на Землі. Фото:

Насіння рису вирушило на Місяць і повернулося на Землю після 23 днів польоту на борту китайського місячного зонда Chang'e 5. Це перший раз, коли Китай провів експеримент по селекції рису з мутаціями, викликаними глибоким космосом. Насіння були передані їх постачальнику, Національному інженерно-дослідному центру космічної селекції Південно-Китайського сільськогосподарського університету, 23 грудня.

Китай був першою країною, яка застосувала космічні технології для стимулювання мутаційної селекції сільськогосподарських культур.

"Мутації — це основа еволюції видів, а також основа виведення нових різновидів", — сказав Гуо Тао, заступник директора центру космічної селекції.

Рис — це модельний організм в генетичних дослідженнях. Використання рису в якості корисного навантаження в далекому космосі для вивчення еволюції видів допомагає зрозуміти спадкові ефекти в глибокому космосі. Він також може викликати корисні мутації, які можна застосувати до відбору і селекції насіння рису, а також до збільшення сільськогосподарського виробництва, додав Гуо.

Гуо сказав, що потім вони проведуть серію експериментів по самозапиленню та ауткроссуванню насіння, щоб виростити нові сорти рису, які задовольнять майбутні вимоги з точки зору стійкості до хвороб і шкідників, стійкості до стресу та адаптації до механізованого виробництва.

Як повідомляло видання "Коментарі", астронавт показав захоплююче відео Землі з космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини