"Примарна рука": NASA сфотографувало унікальний об'єкт в космосі (ФОТО)

Обсерваторія NASA зробила фото "космічної руки"

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору опублікувало фотографію загадкового космічного об'єкта. Про це повідомляє видання Space.com.

Як стало відомо, космічна обсерваторія NASA "Чандра" зафіксувала на фото загадкову "примарну руку", яка простягається до газової хмари.


Як пояснили вчені, дана "рука" з'явилася в космосі завдяки смерті масивної зірки, яка вибухнула наднової. В результаті вибуху в космосі залишився і обертається її "труп", відомий, як пульсар, а навколо нього утворився міхур з енергетичних частинок. Він разом з уламками, які залишилися після вибуху зірки, створив структуру, що нагадує руку.

Відомо, що наднова зірка, яка створила цей об'єкт, називалася MSH 15-52 і перебувала на відстані 17 000 світлових років від нашої планети. За припущенням фахівців, світло від її вибуху досяг Землі близько 1700 років тому.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA за допомогою своєї міжпланетної станції Mars Reconnaissance Orbiter зробило фото китайського ровера, який рухався в південній частині Марса. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що вчені виявили незвичайні об'єкти на поверхні Венери. За їх словами дана знахідка може означати, то що в недавньому минулому поверхню цієї планети могла розтягуватися і стискатися. Фахівці виявили об'єкти вивчаючи знімки, які зробив американський космічний апарат "Магеллан". Детальніше про це читайте в нашій статті.