Головна Новини HI-tech космос Підтримка не потрібна: Ілон Маск розповів про повністю автономне місто на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка не потрібна: Ілон Маск розповів про повністю автономне місто на Марсі

Маск впевнений, що тільки колонізація Марса врятує людство від катастрофи

20 жовтня 2020, 17:13 comments1966
Поділіться публікацією:

Ілон Маск розкрив плани по створенню на Марсі міста, яке буде повністю самодостатнім і не буде залежати від зв'язку з Землею для його виживання. Про це повідомляє The Independent.

Підтримка не потрібна: Ілон Маск розповів про повністю автономне місто на Марсі

Ілон Маск розповів про місто на Марсі

Виступаючи на щорічній конференції Марсіанської спільноти, засновник і генеральний директор SpaceX сказав, що проєкти з розвитку марсіанського поселення вже ведуться, але повинні бути завершені до того, як на Землі станеться катастрофічна подія. У такому контексті досягнення самодостатності було б кінцевим критерієм успіху будь-якої колонізації Марса.

"Цивілізація не виглядає надпотужною, вона зараз виглядає хиткою. Корисно мати на меті створення самодостатнього міста на Марсі... Не просто кількох людей або бази, а самодостатнього міста", — заявив винахідник.

Маск також заявив, що катастрофа може статися в результаті декількох можливих сценаріїв, в тому числі через комету, яка впаде на Землю, виверження супервулкану або навіть "ядерного Армагедону" на Землі.

Маск заснував SpaceX з кінцевої місією — перетворити людство в багатопланетний вид, і часто говорив про своє бажання подорожувати туди за життя. Для цієї мети розробляється космічний корабель Starship, який вже провів кілька випробувань на базі компанії в Техасі.

Коли винахідника запитали, коли Starship може вперше вирушити на Марс, Маск відповів, що місія без екіпажу може відбутися вже в 2024 році.

Як повідомляло видання "Коментарі", HBO зніме міні-серіал про компанію SpaceX.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини