Головна Новини HI-tech космос Нова технологія дозволила виявити чергову величезну екзопланету
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова технологія дозволила виявити чергову величезну екзопланету

Роботизовані телескопи продемонстрували ефективну роботу при виявленні інших планет

1 жовтня 2020, 14:10
Поділіться публікацією:

Міжнародна група астрономів виявила екзопланету, яка отримала позначення NGTS-12b. За розміром вона подібна до Юпітера, але більш ніж в чотири рази менш масивна. Про це повідомляється в статті, опублікованій 22 вересня на сайті arXiv.org, про що розповіло видання Phys.org.

Нова технологія дозволила виявити чергову величезну екзопланету

Виявлення нової екзопланети стало можливим завдяки технології NGTS. Це широкопольний фотометричний огляд, орієнтований в основному на пошук екзопланет розміром з Нептун і меншого розміру, що проходять через яскраві зірки. У проекті використовується набір невеликих повністю роботизованих телескопів в обсерваторії Паранал в Чилі, що працюють в червоному оптичному діапазоні. Також в рамках проекту використовується метод транзитної фотометрії для пошуку нових екзосвітів, який точно вимірює затемнення зірки, щоб виявити присутність планети.

Тепер група астрономів на чолі з Едвардом М. Брайантом з Уорікського університету, Великої Британії, повідомляє про відкриття нової екзопланети в результаті огляду NGTS. Один з телескопів NGTS спостерігав NGTS-12 — зірку в південній півкулі, що знаходиться на відстані близько 1473 світлових років. На кривій блиску цієї зірки був ідентифікований транзитний сигнал, і наступні спектроскопічні спостереження підтвердили його планетарну природу.

Нещодавно виявлений інопланетний світ обертається навколо своєї зірки кожні 7,53 роки, що робить його найбільш довгоперіодичною планетою, коли-небудь виявленою під час основного дослідження NGTS. Орбітальний період NGTS-12b також виявився більшим, ніж періоди 95% інших екзопланет, виявлених усіма наземними транзитними дослідженнями.

Як повідомляло видання "Коментарі", телескоп NASA виявив придатну до життя планету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини