Головна Новини HI-tech космос Nokia забезпечить 4G-інтернетом базу NASA на Місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Nokia забезпечить 4G-інтернетом базу NASA на Місяці

Місяць отримає Інтернет для забезпечення 4G-покриттям космічної бази NASA

21 жовтня 2020, 17:09
Поділіться публікацією:

Компанія Nokia заявляє, що співпрацюватиме з NASA для створення першої мережі стільникового зв'язку на Місяці. Мета програми — забезпечити довгострокову присутність людини на Місяці в якості розминки для польотів на Марс. Про це повідомляє US News.

Nokia забезпечить 4G-інтернетом базу NASA на Місяці

Nokia проведе Інтернет на Місяці

Фінський виробник телекомунікаційного устаткування заявив, що його підрозділ Nokia Bell Labs побудує систему зв'язку 4G, яка буде розгорнута на місячному посадковому модулі на поверхні Місяця в кінці 2022 року. NASA виділяє 370 мільйонів доларів 14 компаніям на надання технологій для програми висадки Artemis на Місяць.

Nokia опублікувала більш детальну інформацію про свою участь після того, як минулого тижня NASA оголосило, що виділяє компанії 14,1 мільйона доларів на мережу. Космічне агентство США також фінансує інші інновації в галузі управління кріогенними рідинами і можливості спуску та посадки на поверхні Місяця.

Мережа Nokia забезпечить великі можливості зв'язку для завдань, які повинні будуть виконувати астронавти, таких як дистанційне керування місяцеходами, навігація в реальному часі і потокове відео високої чіткості. Обладнання включає в себе базову станцію, антени і програмне забезпечення. Воно розроблене, щоб витримувати суворі запуски і посадки на Місяць, а також екстремальні умови в космосі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Nokia запускає нову серію смарт-телевізорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини