Головна Новини HI-tech космос Неймовірне відкриття: радіохвилі вперше зафіксовані в нашій галактиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірне відкриття: радіохвилі вперше зафіксовані в нашій галактиці

Чергове відкриття вчених проливає світло на одну з головних загадок Всесвіту

5 листопада 2020, 11:49 comments1900
Поділіться публікацією:

Відповідно до опублікованого в середу дослідження, яке проливає нове світло на одну із загадок Всесвіту, астрофізики вперше виявили спалах космічних радіохвиль в нашій галактиці та визначили її джерело.

Неймовірне відкриття: радіохвилі вперше зафіксовані в нашій галактиці

ФОТО: Unfold Times

Походження потужних швидких радіосплесків (FRB) — інтенсивних спалахів радіовипромінювання, які тривають всього кілька мілісекунд — спантеличило вчених, оскільки вони були вперше виявлені трохи понад десять років тому.

Зазвичай вони позагалактичні, тобто відбуваються за межами нашої галактики, але 28 квітня цього року кілька телескопів виявили яскравий FRB з однієї і тієї ж області в межах нашого Чумацького Шляху.

Важливо відзначити, що вони також змогли визначити джерело: галактичний магнітар SGR 1935 2154. Магнітари, молоді нейтронні зірки, які є найбільш магнітними об'єктами у Всесвіті, довгий час вважалися головними джерелами цих радіосплесків. Але це відкриття знаменує собою перший випадок, коли астрономи змогли безпосередньо простежити сигнал до магнітара.

Крістофер Боченек, чиє дослідження Transient Astronomical Radio Emission 2 (STARE2) виявило сплеск, сказав, що приблизно за мілісекунду магнітар випромінює стільки ж енергії, скільки сонячні радіохвилі випромінюють за 30 секунд.

Як повідомляло видання "Коментарі", Valve запустить в космос садового гнома з гри Half-Life 2.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини