Головна Новини HI-tech космос Невдалий запуск ракети обернувся втратою двох супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

Невдалий запуск ракети обернувся втратою двох супутників

Ракета, яка зазнала трощі, належала європейській компанії Arianespace

18 листопада 2020, 18:39
Поділіться публікацією:

Пізно ввечері в понеділок європейська ракета з двома супутниками вийшла з ладу під час польоту, що призвело до втрати вантажу на борту. Це була друга серйозна відмова ракети даного типу за останні два роки.

Невдалий запуск ракети обернувся втратою двох супутників

Ракета розбилася разом з двома супутниками

Ракета Vega, яка зазнала невдачі — одна з основних ракет, розроблених європейським постачальником космічних літальних апаратів Arianespace. Апарат злетів в понеділок увечері з головного космодрому Європи у Французькій Гвіані. На борту ракети перебував іспанський супутник для зйомки Землі під назвою SEOSat-Ingenio, який повинен був експлуатуватися Європейським космічним агентством, і французький супутник для отримання зображень під назвою TARANIS.

Приблизно через вісім хвилин польоту загорівся двигун розгінного блоку Vega. Відразу після цього ракета почала відхилятися від курсу, і її висота стала падати. Помітивши відхилення, Arianespace спробувала встановити зв'язок з ракетою, але в кінцевому підсумку не змогла цього зробити, що вказувало на те, що Vega зійшла з орбіти. В результаті обидва супутника на борту ракети були знищені. Вивчивши всі дані, компанія прийшла до висновку, що виникла проблема з системою, що активує двигун верхнього ступеня.

Це другий великий збій ракети Vega за останні два роки. У липні 2019 ракета Vega втратила супутник для збройних сил Об'єднаних Арабських Еміратів через структурну відмову, машина розвалилася в польоті. Arianespace повернула ракету Vega в політ тільки в вересні цього року, запустивши на орбіту 53 невеликих супутники.

Як повідомляло видання "Коментарі", ураган завадив запуску розвідувального супутника США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини