Науковці NASA повідомляють, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що про нього відомо

2007 UY1 летить зі швидкістю сім кілометрів за секунду

Науковці NASA повідомляють про наближення небесного тіла до нашої планети. Про це пише видання "Інспейс".

До Землі наближається астероїд під назвою 2007 UY1. Це небесне тіло було відкрито у 2007 році, і воно належить до групи Атона. Зазначається, що точний розмір цього космічного каменю невідомий, проте, згідно з розрахунками вчених, він становить від 67 до 149 метрів.

Астероїд пролетить повз нашу планету 8 лютого. У цей момент його швидкість становитиме сім кілометрів за секунду. У момент максимального зближення із Землею він перебуватиме на відстані 5,33 мільйона кілометрів.

Для довідки: Місяць знаходиться за 384 400 кілометрів від Землі. Це означає, що у момент максимального зближення 2007 UY1 із Землею між ним і нашою планетою буде відстань, яка у 14 разів більша, ніж до природного супутника.

У матеріалі зазначається, що небесне тіло не вважається потенційно небезпечним. Наступного разу цей камінь пролетить повз Землю у 2057 році.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що космічна обсерваторія американського відомства NASA зняла "хамелеона" у космосі. Він є областю, де народжуються нові зірки. Крім того, фахівці розповіли, що їм удалося виявити у ній кілька коричневих карликів.

Також сайт "Коментарі" писав, що марсохід NASA влаштував космічну фотосесію на Червоній планеті. Робот-дослідник під час своєї подорожі поверхнею Марса зробив кілька десятків зображень, які передав на Землю. Фахівці об'єднали усі отримані дані в одне фото.