NASA виявило гігантську червону бульбашку у космосі: як він утворився (ВІДЕО)

SNR 0509-67.5 знаходиться на відстані понад 160 тисяч світлових років від Землі

Астрономи відобразили у космосі гігантську газову сферу. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Вчені за допомогою обладнання потужного телескопа під назвою Hubble отримали дані про туманність SNR 0509-67.5 (на прізвисько Червона бульбашка). Повідомляється, що об'єкт утворився в космосі через вибух наднової зірки.

Фахівці розповіли, що газова сфера є результатом впливу газу на вибухову хвилю наднової, що розширюється. Червона бульбашка має діаметр 23 світлові роки і розширюється зі швидкістю приблизно п'ять тисяч кілометрів на секунду.

Об'єкт знаходиться в сусідній галактиці Велика Магелланова Хмара на відстані понад 160 тисяч світлових років від нас.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічний телескоп NASA Hubble зняв "Містичну гору" у космосі. Вона складається з газу та пилу і знаходиться за кілька тисяч кілометрів від нашої планети в туманності Кіля. Обсерваторія зробила знімок за допомогою інфрачервоного обладнання. Наголошується, що небесне тіло має ознаки інтенсивного зореутворення.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що робота-вертольота NASA виникли проблеми під час нового польоту над поверхнею червоної планети. Річ у тім, що коли літальний апарат заходив на посадку між його антенами та антенами шестиколісного ровера-дослідника Perseverance виявився пагорб. Через це техніка зіткнулася з перешкодами. Проте вже через кілька хвилин марсохід отримав дані про стан гвинтокрилої машини. Як стало відомо, під час нового польоту Ingenuity піднявся на десятиметрову висоту та пролетів понад 150 метрів.