Головна Новини HI-tech космос NASA придумало оригінальний спосіб спостереження за зірками
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA придумало оригінальний спосіб спостереження за зірками

Телескоп ASTHROS злетить у космос за допомогою повітряної кулі

25 липня 2020, 21:31 comments1253
Поділіться публікацією:

Компанія NASA планує відправити 8,4-футовий телескоп у верхню стратосферу на повітряній кулі розміром з "футбольний стадіон". ASTHROS (астрофізичний стратосферний телескоп для спостережень з високою спектральною роздільною здатністю) буде вивчати гази навколо новостворених гігантських зірок, спостерігаючи за випромінюванням, яке від них виходить. Мета полягає в тому, щоб отримати більш чітке уявлення про те, як зіркоутворення і вибухи впливають на оточуючі їх матеріали. Про це повідомляє Yahoo! finance.

NASA придумало оригінальний спосіб спостереження за зірками

Дальні інфрачервоні хвилі зазвичай блокуються нашою атмосферою, тому ASTHROS необхідно буде досягти висоти в 40 кілометрів. За повідомленням NASA, для підняття цього телескопа потрібна повітряна куля з роздувом гелієм шириною близько 122 метрів.

Сам телескоп складається з антени в два з половиною метри, дзеркал, об'єктивів і детекторів, призначених для захоплення далекого інфрачервоного світла. Оскільки телескопи дальнього інфрачервоного діапазону повинні зберігатися в холодному стані, на них також буде встановлено кріоохолоджувач, який утримує детектори близько до -451,3 градусів за Фаренгейтом.

Телескоп буде спостерігати за чотирма цілями, в тому числі зіркоподібною туманністю Кіля в Чумацькому Шляху. Він буде вимірювати рух, швидкість і щільність газів, що оточують новостворені зірки, і перевіряти наявність певних типів іонів азоту.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA засняло Сонце з рекордно близької відстані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини