NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що відомо

Вчені розповіли про небесне тіло, яке наближається до Землі

До нашої планети наближається астероїд. Про це повідомляється на офіційному сайті досліджень об'єктів навколоземного простору американського відомства NASA.

Відомо, що дане небесне тіло астрономи виявили ще у 2010 році. Його назвали 441987 (2010 NY65), і з того часу ведуть за ним спостереження.

Вчені відомства розповіли про те, що швидкість даного астероїда складає 13300 кілометрів на годину, а період обертання навколо Сонця - 3685 земних діб. Також відомо, що космічний камінь має діаметр близько 228 метрів, що перевищує розміри двох футбольних полів.

25 червня астероїд наблизиться до нашої планети. У момент максимального зближення відстань між Землею та астероїдом становитиме понад 5,8 мільйона кілометрів. Для порівняння, це більше ніж в 15 разів перевищує відстань між Землею і Місяцем.

В NASA запевнили, що через розміри астероїда і його відстані до нашої планети, він не становить жодної небезпеки.

Для довідки: 1 червня до Землі наблизився астероїд розміром з Ейфелеву вежу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у вчені виявили унікальну галактику, у якій практично відсутня темна матерія. Для вивчення даної галактики був використаний космічний телескоп Hubble. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що в роботі космічного телескопа Hubble стався збій, в результаті якого перестав працювати комп'ютер корисного навантаження NSSC. Після цього апарат автоматично перейшов в безпечний режим. Фахівці, відповідальні за роботу Hubble, зробили кілька спроб по поверненню його в роботу. Детальніше про це читайте в нашій статті.