Головна Новини HI-tech космос NASA повідомляє про наближення до Землі гігантського астероїда
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повідомляє про наближення до Землі гігантського астероїда

Астероїд вважається великим, ніж 99% інших відомих астероїдів

17 серпня 2021, 13:07
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору попереджають про наближення астероїда до нашої планети. Про це пише видання The Jerusalem Post.

NASA повідомляє про наближення до Землі гігантського астероїда

Наближення астероїда до Землі. Фото: pixabay.com

Як стало відомо, потенційно небезпечний астероїд під назвою 2016 AJ193 повинен максимально наблизитися до нашої планети 21 серпня. Повідомляється, що космічний камінь має діаметр близько 1,4 кілометра.

У момент максимального зближення між Землею та астероїдом буде відстань в 3,4 мільйона кілометрів. Для порівняння, дана відстань перевищує відстань від нашої планети до Місяця в дев'ять разів.

Зазначається, що це небесне тіло вважається більшим, ніж 99% інших відомих астероїдів. Фахівці запевнили, що 2016 AJ193 не несе ніякої загрози для нас.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA підрахували ймовірність зіткнення астероїда Бенну із Землею. Це небесне тіло вважається одним із найнебезпечніших для нашої планети. Повідомляється, що воно володіє масою 140 млн тонн і летить на швидкості 13 кілометрів на секунду. Вчені розповіли про те, коли пройде найнебезпечніше його зближення з нашою планетою, а також про те, чи є ймовірність зіткнення. Детально про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що NASA показало місце, де народжуються масивні зірки. Цей знімок вдалося отримати завдяки космічній обсерваторії Hubble. Повідомляється, що вказаний об'єкт знаходиться на відстані 45 світлових років від нас. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини