Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядає галактика, яка пережила один із найсильніших вибухів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядає галактика, яка пережила один із найсильніших вибухів (ФОТО)

Галактика NGC 976 лише на перший погляд здається абсолютно спокійною

14 січня 2022, 19:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали галактику, в якій сталося одне з найсильніших відомих астрономічних явищ. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA показало, як виглядає галактика, яка пережила один із найсильніших вибухів (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Завдяки обладнанню космічного телескопа Hubble вчені отримали зображення спіральної галактики під назвою NGC 976. Вона розташована на відстані 150 мільйонів світлових років у сузір'ї Овна.

Зазначається, що Незважаючи на свій спокійний вигляд, NGC 976 стала домом для одного з найсильніших та найвідоміших астрономічних явищ – вибуху наднового.

Водночас наднові означають смерть масивних зірок, вони також несуть відповідальність створення важких елементів, які входять у пізніші покоління зірок і планет.

Крім того, наднові зірки можуть допомогти астрономам виміряти відстань до далеких галактик. Кількість енергії, що викидається в космос деякими вибухами наднових, дуже однорідно, що дозволяє дослідникам оцінювати їх відстані, виходячи з того, наскільки яскравими вони здаються під час спостереження із Землі.

NASA показало, як виглядає галактика, яка пережила один із найсильніших вибухів (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, D. Jones, A. Riess та ін.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що вчені виявили загадковий об'єкт у космосі. Він має розміри в кілька разів більші за Землю і знаходиться на відстані близько п'яти тисяч світлових років від нашого будинку. Небесне тіло є природним супутником газової екзопланети.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що за підрахунками вчених минулий рік став одним із найспекотніших в історії. Вони зазначили, що таке підвищення температури суші та води спричиняє утворення стихійних лих, таких як шторми, які забирають життя людей по всій планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини