NASA показало, як із космосу виглядає повне сонячне затемнення (ФОТО)

Часткове сонячне затемнення можна було спостерігати в деяких частинах Намібії, Південної Африки, Нової Зеландії та Фолклендських островів

Астронавти зняли сонячне затемнення. Фотографії були опубліковані на офіційній сторінці американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору у соціальній мережі Instagram.

Вчені показали, як виглядає повне сонячне затемнення з космосу. 4 грудня 2021 року космічний корабель Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) зафіксував тінь нашого єдиного природного супутника (Місяця), коли вона проходила над Антарктидою.


Фото: NASA/NOAA

Тінь, що має форму конуса, що йде в космос, має круглий поперечний переріз. Зазначається, що часткове сонячне затемнення можна було спостерігати у деяких частинах Намібії, Південної Африки, Нової Зеландії та Фолклендських островів.

Крім того, сонячне затемнення сфотографували і з іншого ракурсу. Астронавт Кайла Беррон зробив знімки затемнення з борту Міжнародної космічної станції (МКС).


Фото: NASA/NOAA

Довідково: Сонячне затемнення відбувається, коли Місяць рухається між Сонцем і Землею, відкидаючи тінь на Землю, повністю або частково блокуючи світло нашої зірки в деяких областях. Щоб сталося повне сонячне затемнення, Сонце, Місяць та Земля повинні точно вишикуватися в лінію.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях. Цей об'єкт знаходиться в сузір'ї Діви. Його зафіксували астрономи за допомогою обладнання потужного телескопа Hubble. Вчені розповіли, що зі спіральних рукавів галактики походять від центральної перемички з газу та зірок.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені виявили величезну чорну дірку поряд із нашою галактикою. Вона знаходиться в карликовій системі на відстані 820 тисяч світлових років від нашої планети.