NASA Perseverance готовий видобути ще один зразок ґрунту Марса

Цього разу він виконає без зупинок усю операцію

Шестиколісний робот Perseverance американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) готується до видобутку другого зразка марсіанського ґрунту. Про це повідомляється на офіційній сторінці ровера в соціальній мережі Twitter.

Як стало відомо, марсохід готовий до видобутку свого другого зразка гірської породи червоної планети. Як зазначили у пресслужбі робота, цього разу він виконає без зупинок усю операцію від вилучення керна до його подальшої герметизації в титановій трубці. Після цього він сховає зразок у спеціальне відділення, яка знаходиться в його корпусі.

Новий зразок буде відібраний з того ж каменю, що і перший.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що робот-вертоліт американського відомства NASA успішно здійснив свій черговий політ над поверхнею Марса. У пресслужбі Лабораторії реактивного руху розповіли, що під час перельоту дрон розвинув швидкість 3,3 метра в секунду. Апарат зробив кілька фотографій червоної планети. Попри складність місцевості, політ відбувся без збоїв. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував, що компанія українського підприємця планує запуск своєї другої космічної ракети під назвою "Alpha". Перший політ тривав лише кілька хвилин через збій у паливній системі апарату. Відбулася відмова одного з двигунів. Фахівці розповіли, що під час першого запуску отримали дані, які допоможуть компанії здійснити успішний політ.