Головна Новини HI-tech космос Марсохід Perseverance подолав половину шляху до Червоної планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід Perseverance подолав половину шляху до Червоної планети

Очікується, що Perseverance зіткнеться з поверхнею Червоної планети в лютому наступного року

28 жовтня 2020, 12:04
Поділіться публікацією:

Місія марсохода NASA Mars 2020 Perseverance з моменту його підняття в небо 30 липня подолала багато кілометрів польоту — якщо бути точним, 235,4 мільйона кілометрів. Як виявилося, це точно така ж відстань, яку повинен подолати корабель, перш ніж він зіткнеться з атмосферою Червоної планети 18 лютого 2021 року.

Марсохід Perseverance подолав половину шляху до Червоної планети

Perseverance габлизився до Марсу

"Сьогодні о 13:40 за тихоокеанським часом у нашого космічного корабля буде стільки ж миль в метафоричному дзеркалі заднього виду, скільки в метафоричному лобовому склі", — сказала Джулі Кангас, штурман, який працює над місією марсохода Perseverance в Лабораторії реактивного руху.

Гравітаційний вплив Сонця грає важливу роль у формуванні не тільки траєкторій польоту космічних кораблів до Марса (як і всюди в Сонячній системі), але і відносного руху двох планет. Отже, шлях Perseverance до Червоної планети слідує по вигнутій траєкторії, а не прямим шляхом.

"Хоча ми на півдорозі до тої відстані, яка нам потрібно, щоб дістатися до Марса, марсохід не перебуває на півдорозі між двома світами. По прямій лінії Земля знаходиться на 42,7 мільйона кілометрів позаду Perseverance, а Марс в 28,8 мільйона кілометрів попереду", — пояснив Кангас.

Як повідомляло видання "Коментарі", в NASA підтвердили, що на сонячній стороні Місяця є вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини