Марсохід NASA виявив на Марсі дивну арку (ФОТО)

Об'єкт має дивну структуру і протистоїть силі вітру і ерозії

Марсохід NASA сфотографував на фото марсіанську арку незвичайної форми. Про це повідомляє видання CNET.

Американський ровер Curiosity зміг зафіксувати за допомогою свого обладнання незвичайне скельне утворення Об'єкт має дивну структуру і протистоїть силі вітру та ерозії на Марсі.

Шестиколісний марсохід зробив кілька знімків даного утворення, а дослідник-аматор, на ім'я Кевін Гілл объеднав їх в одне зображення.

Поле зору для знімків арки складає всього трохи більше ніж 16 сантиметрів, тому арка є досить невеликим об'єктом. Планетарний геолог Мішель Мінітті, розповіла, що швидше за все дане утворення складається з матеріалу, який стійкий до ерозії.

Для довідки: марсохід NASA Curiosity був створений для дослідження кратера Гейла на червоній планеті. Він досліджує його з кінця літа 2012 року. Його передбачуваний термін служби становив один рік на Марсі (686 земних діб), проте в кінці 2012 року місія була продовжена на невизначений термін.

Фото: twitter.com/PaulHammond51

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA показали нові фотографії з Марса, які вдалося отримати завдяки обладнанню встановленому на марсоході Perseverance. Знімки зроблені під час збору роботом зразків марсіанського ґрунту. Надалі їх планують відправити на Землю. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені змогли вперше безпосередньо побачити планету, яка знаходиться поза нашою Сонячною системою. Дана екзопланета була відкрита не так давно і є найближчою до нас. Повідомляється, що дане небесне тіло є газовим гігантом. Детальніше про це читайте в нашій статті.