Головна Новини HI-tech космос Країна-гігант відправила в космос "місячний автомобіль"
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-гігант відправила в космос "місячний автомобіль"

Цього року Індія стала найбільш населеною країною світу, обігнавши за чисельністю населення колишнього світового лідера - Китай

14 липня 2023, 15:57
Поділіться публікацією:

Індія у п'ятницю, 14 липня, провела успішний запуск безпілотного космічного апарату Chandrayaan-3 у бік Місяця. Про це повідомляють "Коментарі".

Країна-гігант відправила в космос "місячний автомобіль"

Індійська космічна програма зробила ще один крок до Місяця

Кадри пуску із Космічного центру імені Сатіша Дхавана у штаті Андхра-Прадеш поширила Індійська організація космічних досліджень (ISRO). Chandrayaan-3, що в перекладі з санскриту означає "місячний автомобіль", призначений для дослідження маловивченого південного боку Місяця. Але спочатку йому необхідно здійснити успішну посадку на поверхню супутника Землі. Раніше таке вдавалося лише Китаю, Радянському Союзу та США, передає DW.

Очікується, що Chandrayaan-3 спробує прилунитись 23 або 24 серпня. Перша спроба була невдалою. У 2019 році посадковий модуль апарату Chandrayaan-2 упав на поверхню супутника Землі. За інформацією ISRO, озвученою у парламенті країни, під час зближення з Місяцем виникли проблеми з гальмівною системою. Раніше Індія вже мала іншу місію до Місяця: перший місячний зонд Chandrayaan-1 був запущений у 2008 році і здійснив орбітальний політ до Місяця без посадки на нього.

Індійська космічна програма існує з 1960-х років. Спочатку основна увага приділялася виведенню у космос супутників.

Нагадаємо, що населення Індії станом на березень 2022 року становить 1415320083 осіб. За даними ЦРУ, чисельність населення становить 1339330514 осіб, станом на липень 2021 року. За даними World Population Review, на 18 січня 2023 року, населення Індії зросло ще більше і склало 1,423 мільярда людей. За повідомленням аналітиків видання Bloomberg, населення Індії вже перевищило населення Китаю на 5 млн. людей. За оцінкою дослідницької платформи Macrotrends, показник також становить 1,423 мільярда людей. За оцінкою (WPR), Індія стане найбільшою за населенням країною світу до 2030 року.

Тим часом, естонська розвідка зробила інтригуючу заяву.

У ЗСУ розповіли, скільки F-16 необхідно Україні для виконання бойових завдань.

А в ГУР розповіли, чи справді в оточенні Путіна є їхні джерела.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини