Космічне сміття врізалося в МКС: що відомо

Вчені виявили пошкодження обладнання на МКС

Космічне сміття пошкодило Міжнародну космічну станцію (МКС). Про це заявило Космічне агентство Канади.

Як стало відомо, космічне сміття, що дрейфує на орбіті нашої планети, зробило пробоїну у роботизованій руці Canadarm2, яка встановлена на МКС.

Вчені зробили знімки ушкоджень і вивчили їх. З'ясувалося, що роботі роботизованої руки нічого не заважає. Була пошкоджена лише частина теплової ковдри і стріли.

Коли саме обладнання станції отримало пошкодження, невідомо. Його помітили тільки під час планової перевірки, яка проводилася всередині минулого місяця.

Як зазначили у відомстві, попри те, що за космічним сміттям на орбіті Землі здійснюється постійний нагляд, щоб запобігти зіткненням із супутниками або МКС, із дуже маленькими об'єктами вони все ж відбуваються.

Відомо, що проблема космічного сміття на навколоземній орбіті продовжує зростати. Наприклад, минулого року Міжнародній космічній станції довелося кілька разів маневрувати для уникнення зіткнення зі сміттям.

Для довідки: Всього на орбіті землі налічують понад сто мільйонів одиниць космічного сміття. Деякі з них розміром у 10 сантиметрів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що під час шостого польоту безпілотного вертольота NASA Ingenuity стався збій. Вчені змогли з'ясувати, у чому причина.

Також видання інформувало, що NASA опублікувало нові фотографії з Марса. Знімки зробив марсохід відомства. На них відобразили марсіанське небо. Вчені зазначили, що завдяки новим даним вони змогли зробити чергове наукове відкриття.