Головна Новини HI-tech космос Компанія SpaceX успішно запустила супутник військового призначення
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія SpaceX успішно запустила супутник військового призначення

Запуск військового супутника SpaceX став третьою місією після успішного відправлення астронавтів NASA на МКС

1 липня 2020, 10:55 comments1099
Поділіться публікацією:

Компанія SpaceX відправила в космос військовий GPS-супутник, який буде використовуватися космічними військами США. Для цього використовувалася ракета Falcon 9, яку запустили з полігону ВПС США на мисі Канаверал у Флориді. Про це повідомляє cnet.

Компанія SpaceX успішно запустила супутник військового призначення

Це третій запуск  з моменту історичного польоту астронавтів NASA на Міжнародну космічну станцію 30 травня. Запуск військового супутника — це одинадцята місія компанії в 2020 році. Якщо щільність запусків буде такою ж високою, то комерційному стартапу Ілона Маска досить легко вдасться встановити рекорд компанії за кількістю запусків на рік.

Компанія запустила перший військовий супутник GPS в 2018 році. Тоді ВПС США прийшли до висновку, що SpaceX не зможе виконати необхідну траєкторію польоту, а також посадити ракету-носій першого ступеня, — повідомляє інформаційний портал SpaceNews.

З тих пір SpaceX і військові США домовилися про зміни у вимогах до місії GPS і вартості запуску, щоб SpaceX могла удосконалити підсилювач. Бустер Falcon 9, використаний під час запуску у вівторок, був абсолютно новим, і це була його перша місія. Для двох попередніх запусків, які відбулись у червні, використовувались попередні ракети-носії. У вівторок ракета-носій (розроблена B1060) успішно приземлилася на кораблі Just Read The Instructions, приблизно через 10 хвилин після запуску.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія SpaceX розробляє плавучий космодром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини