Головна Новини HI-tech космос Коли Україна планує запустити в космос сім супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна планує запустити в космос сім супутників

Українські супутники можна буде використовувати в різноманітних сферах

12 травня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Україна планує в найближчі 5 років запустити в космос сім супутників. Запуск відбудеться в рамках реалізації нової космічної програми на 2021-2025 роки, яку розробило Державне космічне агентство України. Дану інформацію повідомив голова ДКАУ Володимир Тафтай в інтерв'ю телеканалу "Перший Діловий".

Коли Україна планує запустити в космос сім супутників

Україна запустить в космос сім супутників - коли це станеться. Фото: mediasat.info

За словами Володимира Тафтая, в України дуже амбітні цілі в космічній сфері. В близькому майбутньому супутники будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто можна буде побачити фотографії поверхні Землі з космосу.

Відтак ці знімки можна буде застосовувати в різноманітних сферах з метою оборони, безпеки, економічної безпеки, використання корисних копалин, інших природних ресурсів, запобігання або раннє виявлення катастроф, пожеж, повеней.

Першим супутником, який запустять в космос, стане "Січ-2-30". Про його запуск було відомо ще в лютому. Супутник хочуть запустити саме в цьому році до 30-річчя Незалежності України.

Нагадаємо, що українсько-американський постачальник супутникових зображень EOS Data Analytics у 2022 році запустить два мультиспектральні формувачі зображень з South-African Dragonfly Aerospace на низьку навколоземну орбіту (LEO). Мультиспектральні зображення мають вирішальне значення для відстеження змін навколишнього середовища. Вони дозволяють контролювати обрані райони і точно визначати зони, схильні до руйнівної дії людини. Детальніше про цей проект та його користь читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, коли на території України буде доступний високошвидкісний мобільний інтернет від супутникового проекту Starlink американського мільярдера Ілона Маска.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини